SummaMed

SummaMed Logó

Paraffin viaszok

Cégünk sokféle, minden kívánságnak és követelménynek megfelelő magas minőségű parafinokat forgalmaz.

Blue Ribbon ®

A Blue Ribbon egy univerzális, szintetikus polimereket tartalmazó paraffin, amely infiltrációs és beágyazó közegként is használható.

A paraffin lehetővé teszi a szövetek gyors és teljes impregnálását. A viasz azonban még magasabb hőmérsékleten is stabil marad.

A kezelés megkönnyítése érdekében 10 x 2 font (0,91 kg) könnyű zsákokban kapható.

A kékes árnyalat elősegíti a bőrgyógyáaszti és urológiai osztályok által népszerű kisebb vagy tejszerű színű/átlátszatlan minták jobb láthatóságát.

Termék Kódszám
0,91 kg 3801360

EM-400

Olvadási pont: 56-57 °C
Vízfürdő hőmérséklet: 45-50 °C

Az EM-400 Embedding Medium tisztított paraffin és szintetikus polimerek keveréke, amely minimális tömörítés mellett teszi lehetővé a metszetkészítést.

A tápközeg megkönnyíti a rutin metszéseket 1-2 mikronban egy forgó mikrotomon.

Alacsony olvadáspontja (56-57ºC, vízfürdő hőmérséklete 37-42ºC) csökkenti a paraffinos impregnálás során a 60º fölé melegedett szövetekben a lehetséges műtorzulást.

Az EM-400 még magas hőmérsékleten is stabil marad.

A kezelés megkönnyítése érdekében 10 x 2 font (0,91 kg) könnyű zsákokban kapható.

Termék Kódszám
0,91 kg 3801320

Formula R

A Formula ‘R’ egy új generációs paraffin, amely lehetővé teszi a vékony szeletelést minimális tömörítéssel és mindenhol egyszerű használattal.

Az „R” képlet egy félig átlátszó vegyület, amely infiltrációs és beágyazó közegként is használható.

Alacsony olvadáspontú (56-57ºC, vízfürdő hőmérséklete 45-50ºC), és 2 kiszerelésben kapható, 2 lb-s polizsákban vagy 4,5 lb-s kancsóban. A perforált polizsák könnyen kiönthető és minimális helyet foglal.

A visszazárható, széles szájú műanyag kancsó megkönnyíti az elhasznált paraffin kiöntését és ártalmatlanítását.

Termék Kódszám
4,1 kg kancsóban 3801450
0,91 kg zsákban 3801470

Surgipath Paraplast

A Paraplast általános szövetbeágyazáshoz ajánlott. Nagy tisztaságú paraffint tartalmazó, szabályozott molekulatömegű műanyag polimerek finomított keverékéből áll. Ez támogatja a jobb szöveti infiltrációt és a minőségi metszeteket minimális kompresszió mellett. A paraplast veleszületett rugalmasságot ad a törékeny, nehezen metszhető szöveteknek, elősegítve a ráncmentes szakaszokat.

A Paraplast Plus nagyméretű szövetekhez vagy szövetekhez javasolt, amelyek normál esetben infiltrációs problémákat okozhatnak. A Paraplast Plus kis százalékban tartalmaz dimetil-szulfoxidot (DMSO), amely lehetővé teszi a gyorsított szöveti behatolást.

A Paraplast Xtra az alacsonyabb hőmérsékletű infiltrációhoz ajánlott, ami segít megelőzni a szövetek torzulását. Alacsony molekulatömegű polimerek és nagymértékben tisztított paraffinok egyedülálló keverékéből áll a nyomásállóság és a szalag folytonossága érdekében. Az alacsony viszkozitás lehetővé teszi a sűrű szövetek teljes beszivárgását.

Termék Kódszám
Leica Paraplast (8 x 1 kg) 39601006
Leica Paraplast Plus (8 x 1 kg) 39602004
Leica Paraplast Xtra(8 x 1 kg) 39603002
Leica Paraplast tömeges (4 x 5 kg) 39602012

Szövettani viasz

Olvadási pont: 56 °C Vízfürdő hőmérséklete 45-50 °C

Feldolgozáshoz és beágyazáshoz.

A Histolab Szövettani viasza jó minőségű, hagyományos, mikrokristályos viasz, hozzáadott polimerekkel. Feldolgozáshoz és beágyazáshoz is használható, kristályszerkezete lehetővé teszi a gyors bejutást a szövetbe, de kiváló elválasztó képességgel is rendelkezik. 10 kg-os zsákban kapható.

Termék Kódszám
10 kg 08605E

Histowax

A Histolab hosszú évek tapasztalatával magas minőségű beágyazó parafint fejlesztett ki laboratóriumi és kutatási célokra. A saját és a fogyasztók tapasztalataira alapozva a Histowax igyekszik a felhasználók minden igényét kielégíteni.

Az ISO 9002 szerinti minőség-ellenőrzés jelen van a gyártástól a forgalmazásig.

Olvadási pont:
Histowax Special: 52-54 °C
Histowax: 56-58 °C

Csomagolás: 1kg-os zacskóban, 15 kg-os zsákban

  • Kiemelkedő minőségű beágyazó anyag, tisztított és adalék parafinfajták keveréke, a tömött és lágy szövetfajták jobb metszhetőségének érdekében. A metszés során fellépő szövetzsugorodás minimális.
  • Az esetlegesen fellépő metszetráncolódás könnyen újra kisimítható, így a metszés közbeni anyagveszteség minimális.
  • A granulátum formátum egyszerű tárolhatóságot és gyors felolvadást tesz lehetővé.
  • A Histowax minden mérgező anyagtól mentes, a háromszoros szűrésnek köszönhetően igen tiszta
  • Az automatizált gyártási folyamatnak köszönhetően állandóan magas minőség jellemzi a terméket. Felolvasztás után azonnal használható.