SummaMed

SummaMed Logó

Oldószerek / fixálás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Xilol, tisztított oldószer

Termékazonosító: XILOLOK-TISZTÍTOTT-OLDÓSZEREK

Nem törhető, oldószerálló 1 gallonos (3,8 literes) kiszerelésben vagy 4 x 1 gallonos kiszerelésben kapható. Leica különösen finomított, tisztán szűrt xilolt kínál, aminek magas oldóképessége gyors tisztítást és zsírtalanítást garantál.

Termék Kódszám
5 l 3803665E

Clearene Oldószer

Termékazonosító: CLEARENE-SOLVENT

A Clearene terpének válogatott keveréke, amelyet kifejezetten ki a szövettani a xilol és a toluol helyettesítésére fejlesztettek és citológiai laboratóriumi eljárásokban . Kevésbé olajos, mint a többi oldószerpótló, ezért gyorsan szárad és nem hagy nyomot.

A Clearene gyorsan behatol a szövetekbe, túl keményedés nélkül, és biztonságosan használható minden nyitott és zárt rendszerű szövetfeldolgozóval. Alkoholokkal, paraffinokkal és rögzítőanyagokkal elegyedik. Antioxidánst tartalmaz, amely megakadályozza a foltok kifakulását.

A clearén biológiailag lebontható, és a jó oldószer kívánatos tulajdonságait kínálja, de az aromás szénhidrogének, például a xilol és a toluol alapú termékek káros hátrányait nem.

Termék Kódszám
5 l 3803600E

10 - Semleges pufferolt formalin fixálók

Termékazonosító: 10-NEUTRAL-BUFFERED-FORMALIN-FIXATIVES

Az elkészített, 10%-os semleges foszfáttal pufferolt formalin áll a hisztotechnológus rendelkezésére, aki előnyben részesíti a használatra kész fixálószer kényelmét.

A 10%-ban semleges pufferolt formalint kényelmesen egy 5 gallonos kubikába csomagolják, hozzáerősített fogantyúval és könnyen használható “biztosan zárható” adagolócsappal.

Termék Kódszám
20 l 3800600E
10 l 3800601E

Sta-On ® (Ragasztó szövetmetszetekhez)

Egy folyékony ragasztó, amit könnyű használni, kényelmes és megbízható. Egy vagy két féle módon használható. Az egyik az előre melegített vízfürdőhöz literenként 10 ml-t adunk. Ezután a feljövő darabok már nem igényelnek több kezelést, így egy lépésben letudjuk a szokásos ragasztós problémákat, míg a nedves darabok, és eligazíthatóak gond nélkül. A másik megoldás szerint hígítatlan állapotban is használható a lemezek előkészítéséhez, úgy hogy megmártjuk, majd rögtön meg is szárítjuk, biztosítva így előre befedett lemezeket. Hatásos szintén fagyott részekre és kenet előkészítésekhez. Sta-On-nak nincs hatása a színező reakciókra, és nem marad utána szennyeződés.

Termék Kódszám
473 ml 03105
3,8 l 03107

Fix-All Fixatives

Termékazonosító: FIX-ALL-FIXATIVES

A Fix-All egy szövetrögzítő, amely alkoholt, bárium-kloridot és 10% formalint tartalmaz. Minden típusú szövet rögzítésére ajánlott, beleértve a biopsziát is, és különösen jó a sűrű és zsíros szövetek rögzítésére.

A rutin, speciális és immunhisztokémiai eljárások kiváló eredményeket adnak.

A Fix-All világossárgára (színre) színezett. A Fix-All könnyen helyettesíthető a B-5 fixálóval.

Kapható 1 gallonos (3,8 L), 4 x 1 gallonos dobozokban, 100 x 20 ml-es előretöltött üvegekben vagy 50 x 60 ml-es előretöltött üvegekben.

Termék Kódszám
4 x 3,8 l 3800686
20 ml előre töltött PJ W/FIX-ALL 3800767

O-Fix fixáló

Az O-fix alkohollal, formalinnal és ecetsavval összeállított szövetrögzítő. Bár minden típusú és méretű szövetminta rögzítésére használható, különösen hasznos a nyirokcsomók kiemelésében azáltal, hogy átlátszatlan fehérre varázsolja őket.

Termék Kódszám
4 x 3,8 l 3800675

Paralast

A PARALAST egy könnyen betölthető, gyorsan cserélhető oldószer, amelyet kifejezetten a Leica ASP6025-höz gyártottak xilolmentes protokollokhoz.

Termék Kódszám
4 x 5 l 3803675

WAXSOL TISZTÍTÓ OLDAT

Használható a szövetfeldolgozó tisztítási protokolljában a xilolmentes feldolgozáshoz.

Termék Kódszám
4 x 5 l S26.0390

Savas alkohol

Termékazonosító: SAV-ALKOHOL

Az Acid Alcoholt a szövettan és citológia területén használják a felesleges foltok eltávolítására és a magok meghatározására a hematoxilin festést követően a H&E és PAP módszerekben. Annak érdekében, hogy jó H&E foltot készítsünk éles nukleáris részletekkel, nagyon fontos, hogy bizonyos hematoxilineket megfelelően differenciáljanak, így a savalkohol rendkívül hatékony megoldás.

1%-os vagy 0,5%-os sósavval 70%-os reagens minőségű alkoholban kapható, ez a savalkohol nagymértékben javítja a festési eredmények reprodukálhatóságát és elősegíti a szabványosítást.

Termék Kódszám
0,5%-os sav alkohol 5 l 3803650E
1%-os sav alkohol 5 l 3803651E