SummaMed

SummaMed Logó

Dekalcinálás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Decalcifier I. Fixáló/Dekalcinálószer

A Decalcifier I.-nek köszönhetően elkerülhető a külön előrögzítő oldat használata, mivel a termék egyszerre rögzít és mésztelenít. Ez az egyedi összetevőinek köszönhető, a termék tartalmaz formalint,és hangyasavat is. Friss meszes mintákat és csontvelőbiopsziákat a Decalcifier I.-el kezelve akár 1 órán belül is elindíthatók, míg kisebb csontpreparátumok és meszes artériák 2-4 órán belül dekalcinálódnak és fixálódnak. A legjobb eredmény eléréséhez a minta térfogatának 20-szorosa használandó, használat után a minta átmosása sem szükséges a víztelenítést megelőzően. A kezelt minta metszési és festődési tulajdonságai kiválóak. Ha szükséges Decalcifier I. előzetes fixálás után is használható.

Termék Kódszám
946 ml 3800401
3,8 l 3800441

Decalcifier II. gyors dekalcinálószer

Decalcifier II. olyan dekalcináló oldat, amely lehetővé teszi a nagyobb szövetminták gyors dekalcinálását, amely igen hasznos abban az esetben, ha gyors diagnózisra van szükség. Sósavat tartalmaz, kelát összetevője pedig rugalmassá és könnyen metszhetővé teszi a meszes szövetmintákat. A legjobb eredmény eléréséhez a minta térfogatának 20-szorosa használandó. A mintákat fixálni kell dekalcinálás előtt, a vastagabb mintákat pedig célszerű méretre igazítani vagy lefaragni belőlük, amint a külső felületük eléggé dekalcinálttá vált ahhoz, hogy metszeni lehessen. Tűbiopsziás anyagot csupán 30-40 percig, rutin anyagot 2-4 óráig kell dekalcinálni.

Termék Kódszám
946 ml 3800421
3,8 l 3800461

Mésztelenítő rendszer

A Decalcifier I. és II. együttes alkalmazásával értékes időt, és mintákat spórolhatunk meg. Használatával egyszerre fixálhatjuk és mésztelenithetjük a kisebb mintákat 4 órán belül, vagy elindíthatjuk a nagyobb mintákat egy éjszakán át tartó Decalcifier I-áztatással, majd ezután a Decalcifier II-alkalmazásával fejezhetjük be a dekalcinálást, így a leggyorsabb és legmegbízhatóbb eredményhez juthatunk.

Histolab Dekalc

Gyors dekalcinálás, kíváló festési jellemzőkkel. A DEKALC gyors csont- és fog dekalcinálószer, kisméretű mintákhoz alkalmazható, iíváló szövetkonzerváló és festési jellemzőkkel. A DEKALC nagy előrehaladást képvisel a szövettani technikában.

A megfestett metszet kiváló szövettani tulajdonságokkal rendelkezik:

  • korlátlan eltarthatóság
  • tárolás alatt nincsen színváltozás
  • szokványos beágyazás, metszés és festés
  • kiváló minőségű, részletes sejtmorfológia
  • tiszta, kontrasztos festődés
  • azonnali használatra kész
  • pillepalackos kiszerelés
  • sósavat tartalmaz

Termék Kódszám
Decalc 1000 ml 00601