SummaMed

SummaMed Logó

Mintavevők

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Szalay-féle cyto spatula

A Szalay-cyto-spatula a citológiai mintavétel minőségileg továbbfejlesztett változata, melynek használatával jelentősen csökkenthető a helytelenül negatívnak megállapított kenetek száma.

Ezt a spatulát alkalmazva a kenetvételhez a belső és külső méhnyakról mindig elegendő mennyiségű, megfelelően védett sejt áll rendelkezésre.

A belső méhnyaki tamponnal összehasonlítva eltávolítja azokat az esetlegesen elszarusodó felületi sejt rétegeket, melyek rendellenes szövetfelületeket fedhetnek be.

A Szalay-cyto-spatulával azonosítható a minta helye, ezáltal lehetővé válik a sérülés helyének megállapítása egy későbbi hüvelytükrözéshez vagy szövettani vizsgálathoz.

Ez a spatula különböző méretben és formában készül annak érdekében, hogy megfelelően tudjon igazodni a páciens külső méhnyakának formájához, illetve a méhnyak csatornájának méretéhez.

A Szalay-cyto-spatulával készült kenet megfelel a Bethesda rendszer-ben (USA 1989) elfogadott szabványoknak.

A spatulán egy perforáció van, melynél a szára könnyen eltörhető és a fejet csőbe is rakhatjuk, ha Liquid Based technikával dolgozunk.

A Szalay-cyto-spatula gazdaságos árú, használata egyszerű és környezetre ártalmas anyagokat nem tartalmaz.

Kiszerelés:
100 db / csomag

Papette™

Az amerikai Wallach cég Papette™ nevű cytológiai mintavevő terméke eltér a piacon lévő hasonló terméktől, mivel mintavevő feje szélesebb és több szálacska helyezkedik el rajta. Ezért nagy mennyiségű sejtet nyerhetünk vele. Csökkentjük az esélyét az álnegatív diagnózisnak.

Seprűs része egy puha, sikamlós polyethylénből készül, így elkerülhető a mintavétel okozta vérzés. Különleges anatómiai formája által egyszerre nyerhetünk vele endocervikális és ectocervikális sjteket. Ideális liquid based technikához is.

Kiszerelés:
100 db / csomag